вторник, 7 июня 2016 г.

French female collaborators punished by having her head shaved to publicly mark her


Це непопулярні кадри, європейці про них згадувати не люблять. Некрасивенько виглядає, угу.((
Але подивитись треба. І запам'ятати собі: ось так неґалантно в 1944-45 рр. цивілізована Франція розправлялась зі своїми "Катеринами" - жінками, що під окупацією гуляли з німцями. Понад 20 тис. їх було отак "острижено" по країні рішенням суду. (За збігом, таке саме число "московських покриток" - 20 тис. - подають історики по Україні миколаївської доби, Тарас наш Григорович недарма переймався!).
Тільки у Франції щось ні один, сцуко, Сартр тоді не перейнявся. І ні один, курва, Превер не написав зворушливої поеми, яку б діти вчили в школі - про те, як дурненька Франсуаза "полюбила бошика, як знало серденько", і що з того вийшло. Навіть феміністки французькі досі мовчать як-у-рот-води - мов і не було в історії ДСВ такого епізоду.
Це - апропО гуманізму і європейських цінностей (і хто тут, питається, більший "європеєць", сиріч борець за права людини, виходить по факту?)
А звідси практичний висновок: дорогі українські журналісти, коли наступного разу яка-небудь європейська шльондра за московські гроші приїде вчити вас, як вам під час війни "ставати над конфліктом" і проявляти гуманізм, - не посоромтеся спитати: як там у них із темою шльондр із минулої війни - розібралися вже? Простили? Де можна почитати їхні об'єктивні журналістські дослідження, інтерв'ю з тими жінками (котрі дожили до нашого часу), з тими байстрятами, з якими на руках їх по вулицях гнали (байстрята виросли, своїх внуків уже мусять мати, - невже ж не цікаво, як склалась їхня доля)?..
Що, нема? Не пишуть чомусь, не знімають?...
Тоді соррі - нехай заходять іншим разом.

Комментариев нет:

Отправить комментарий