вторник, 28 июня 2016 г.

100 000 уникальных старинных книг выложили в открытый доступ.

Отличный способ провести лето – рассматриватьоцифрованные версии старинных книг, многие из которых сохранились в единственном экземпляре. Раньше они были доступны для просмотра только в Метрополитен-музее и других культовых местах, а теперь всегда есть у вас дома.
Онлайн-архив Getty Research Portal отпраздновал четырёхлетие нетривиальным способом. Сотрудники электронной библиотеки оцифровали и выложили в свободный доступ более 100 тысяч старинных книг.  Книги на сотне языков и на самые разные темы, от больших альбомов по искусству до детской литературы.
Коллекции для поискового портала предоставили около 20 известных мировых учреждений, среди которых нью-йоркский Метрополитен-музей, Чикагский институт искусств, немецкая историческая Библиотека герцога Августа и многие другие.
Жемчужина оцифрованной коллекции – иллюстрации к стихотворению Эдгара По «Ворон», выполненные французским художником Эдуардом Мане в 1875 году. Среди изданий на русском языке попадаются интересные экземпляры. Например, «Одиссея» Гомера в переводе Жуковского, народная сказка о репке с минималистическими силуэтными иллюстрациями Елизаветы Бем, очерк об Андрее Рублёве от знаменитого историка искусств, второго мужа Анны Ахматовой Николая Пунина и многое другое. Для того чтобы сделать поиск по огромной библиотеке удобным, можно воспользоваться фильтрами, выбрав книги на определённом языке или нужной тематики.
Фотография: portal.getty.edu

Other Ways to Say LAUGHED and PRETTY

Vocabulary: RAIN

Badly and Bad

Чому в звичайній школі неможливо вивчити англійську

http://life.pravda.com.ua/columns/2016/06/28/214372/
При обговоренні на нараді модераторів в Міністерстві освіти і науки, пропозиція вилучити письмо англійською у першому класі (а значить, дійсно РОЗВАНТАЖИТИ дітей) всіма вчителями основних предметів була сприйнята "на ура", лише вчителька англійської не в захваті: "Письмо потрібне, інакше треба все міняти, не встигнемо навчити, давайте хоча б на півроку залишимо".
І просто вразила реакція методиста МОН, авторки програми: "У програмі першого класу письма нема!". Просто і цинічно.
Тобто вона вірить, що її формулювання "відтворювати графічний образ речень" ніхто із дорослих присутніх не зрозуміє правильно.
І дійсно - якщо вилучити письмо на уроках англійської у першому класі (зазначу, що, наприклад, у Німеччині англійську починають вивчати в 3 класі, і діти не пишуть на уроках англійської упродовж 2 перших років навчання), що ж будуть робити педагоги?
Чим замінити письмо для вчителів, які не звикли грати з дітьми, співати, шукати цікаві сучасні засоби навчання?
А для авторів програми – як же бути із робочими зошитами, що закуповуються батьками і є обов’язковими для всіх вчителів (відповідно до програми)? Вже не кажу про те, що в усьому світі діти англійською пишуть друкованими літерами Print Script, а в наших прописах вони й досі прописні. Ну, як це було у Радянскому Союзі, звісно.
Я провела дослідження побудови програм вивчення англійської в деяких європейських країнах, і помітила, що вимоги з письма до першокласників загальноосвітніх шкіл України збігаються із вимогами до тестів за системою Cambridge Young Learners: Starters.
Цей курс розраховано на дітей від 7 років, та, звісно, на більшу кількість годин на тиждень.

Drawing dictation


http://www.teachingenglish.org.uk/sites/teacheng/files/TE_LP_March_2015_KB.pdf
Do your students get confused about which prepositions to use in English?
Here’s a simple and effective lesson plan for teenagers or young adults that uses a drawing dictation to focus students attention on how to use prepositions of place: http://bit.ly/1bnsUUN

Collocations with DO – PLAY – GO

Vocabulary: The Cold

10 Common English Phrasal Verbs

HAVE TO vs MUST

Verbs Related to The Eyes

НОВІТНІЙ СЛОВНИК BREXIT-У

http://uaspeaking.org/blog/novitnij-slovnyk-brexit-u
Можна сказати, що рішення британців про вихід зі складу ЄС відняло мову майже усіх мешканців Туманного Альбіону (і не лише їх). Але знайшлися такі люди, яких здивувати важко – навпаки, вони вигадали десятки нових виразів, щоб описати всю палітру своїх відчуттів. Давайте розбирати цей найновітніший британський словник.

Видео урок английского "One Direction - Story Of My Life"

Common Words + Prepositions

среда, 22 июня 2016 г.

100 Most Frequently Used English Idioms

АНГЛІЙСЬКІ ПОДКАСТИ ЗА РІВНЯМИ

http://uaspeaking.org/blog/anglijski-podkasty-za-rivnyamy

Аудіювання – одна із головних складових у вивченні будь-якої мови. Чим більше ви слухаєте, тим краще починаєте її розуміти. Зібрали декілька цікавих ресурсів, які допоможуть вам зануритися у англомовне середовище. Ви можете слухати їх під час перерви, дорогою на роботу чи в університет, на прогулянці містом або просто займаючись хатніми справами.

Modals for Asking Permission

Видео урок английского "Урок - Dina Garipova. What if"

вторник, 21 июня 2016 г.

Англомовні серіали з професійною лексикою

http://studway.com.ua/angl-seriali/
Якщо серіальна прокрастинація монополізує майже весь твій вільний час і ти нічого не можеш з цим вдіяти, то варто навчитись це використовувати. Ми підготували добірку серіалів англійською, які допоможуть поліпшити професійну лексику політологам, журналістам, PR-щикам, історикам, медикам, юристам та представникам точних наук.

воскресенье, 19 июня 2016 г.

Триггеры, которые помогут вам читать больше

Маршалл Голдсмит, известный писатель и бизнес-мыслитель, написал книгу «Триггеры» (http://www.mann-ivanov-ferber.ru/books/triggery/), которую полезно будет прочесть всем. Триггеры — это любые стимулы, которые влияют на наше поведение. Триггером может стать всё, что провоцирует перемены в наших мыслях и действиях: люди, события и обстоятельства.
Сами по себе стимулы не могут быть плохими или хорошими, они такие, какие есть. Главное, наша реакция на них. Выбегает ребенок на дорогу — мы жмем по тормозам. Звонит телефон — мы сразу же достаем его и смотрим на экран, даже если в этот момент с кем-то разговариваем.
Вот несколько советов, как с помощью триггеров можно начать читать больше — http://blog.mann-ivanov-ferber.ru/…/triggery-kotorye-pomog…/

Закат Римской Империи

Видео урок английского "The Beatles. Across The Universe. I want to hold your hand."

четверг, 16 июня 2016 г.

7 навчальних зон, які повинні бути в кожному класі


http://pedpresa.ua/161857-7-navchalnyh-zon-yaki-povynni-buty-u-kozhnomu-klasi.html
У підготовці до нового навчального року треба врахувати безліч речей. Дуже часто часу вистачає лише на те, щоб переглянути календарний план, стандарти, нові закони, продумати тестування, але пропонуємо подумати й про те, як організувати клас – розставити парти, розвісити дошки оголошень і систематизувати матеріали.

Положення про навчальні кабінети - загальне

http://rozoom.at.ua/publ/polozhennja/polozhennja_pro_navchalni_kabineti_zagalne/4-1-0-19
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
20.07.2004  N 601
Про затвердження Положення про навчальні кабінети
загальноосвітніх навчальних закладів
        Відповідно до Закону України "Про  загальну  середню  освіту"
(    651-14    ),    з    метою   підвищення   рівня   організації
навчально-виховного процесу  і  оснащення  навчального  середовища
загальноосвітніх навчальних закладів
Н А К А З У Ю:
    1. Затвердити     Положення     про     навчальні    кабінети
загальноосвітніх навчальних закладів (додається).
    2. Міністру  освіти  і  науки  Автономної  Республіки   Крим,
начальникам управлінь   освіти   і   науки   обласних,   Київської
та Севастопольської міських державних адміністрацій довести  наказ
до відома   керівників   місцевих   органів   управління   освітою
та керівників загальноосвітніх навчальних закладів.
     3.   Положення   про   навчальні   кабінети  загальноосвітніх
навчальних   закладів   опублікувати  в  "Інформаційному  збірнику
Міністерства  освіти  і  науки  України"  та  розмістити  на сайті
міністерства.
       4. Контроль  за  виконанням  наказу  покласти  на  заступника
Міністра Огнев'юка В.О.

 Міністр                                                                                                     В.Г.Кремень
                                      ЗАТВЕРДЖЕНО
                                      Наказ Міністерства освіти
                                      і науки України
                                      20.07.2004  N 601
Положення
про навчальний кабінет  предметів художньо-естетичного циклу
у загальноосвітніх навчальних закладах
1. Загальні положення
1.1. Діяльність кабінету предметів художньо-естетичного циклу  як навчального приміщення здійснюється згідно із Положенням про навчальні кабінети загальноосвітніх навчальних закладів зареєстрованого в внутрішніх справ України від 30.09.98 № 348/70, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 09.09.2004 № 1121/9720 та затвердженого наказом Міністерством освіти і науки України  20.07.2004  № 601, розроблено відповідно до Закону України «Про загальну середню освіту», концепції художньо-естетичного виховання та інших законодавчих актів України.
Це Положення поширюється на кабінети предметів художньо-естетичного циклу.
1.2. Положення визначає основні завдання, порядок створення й організації роботи кабінетів предметів художньо-естетичного циклу, установлює загальні вимоги до їх оснащення та змісту роботи.
1.3. Кабінети предметів художньо-естетичного циклу - це навчальне приміщення (клас), яке є навчальним та навчально-методичним осередком пропаганди мистецтва серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів.
1.4. Кабінети предметів художньо-естетичного циклу створюються в загальноосвітніх навчальних закладах за наказом його керівника.
1.5. Кабінети предметів художньо-естетичного циклу загальноосвітніх навчальних закладів можуть використовуватися для проведення навчання, перевірки знань та як виставкові зали творчих робіт вчителів, художників, учнів.
1.5. Відповідно до Положення готовність кабінету до нового навчального року проводить комісія, створена за наказом відділу (управління) освіти і науки районної (міської) держадміністрації. До цієї комісії входять представники зазначених органів управління освітою, керівник навчального закладу.
2. Основні завдання та зміст роботи кабінету предметів художньо-естетичного циклу
2.1. Основними завданнями кабінету предметів художньо-естетичного циклу в загальноосвітніх навчальних закладах є навчання та художньо-естетичне виховання учнів.
2.2. Організація роботи кабінету предметів художньо-естетичного циклу  повинна забезпечувати реалізацію змісту художньо-естетичної освіти, а саме, розвитку культурного та духовного рівня учнів.
2.3.Напрями використання кабінету предметів художньо-естетичного циклу  в навчально-виховному процесі визначаються педагогічними і дидактико-методичними завданнями.
2.4. Відповідно до основних завдань, зазначених у п. 2.1 цього Положення, кабінет предметів художньо-естетичного циклу  здійснює таку роботу:
2.4.1 навчання учнів з предметів «Мистецтво», «Образотворче мистецтво», «Музичне мистецтво»,  «Художня культура», «Естетика» та інших предметів, які передбачають художньо-естетичне виховання учнів;
2.4.2 проведення тематичних занять, зустрічей з митцями, лекцій, семінарів, мистецьких тижнів, консультацій для учнів з питань художньо-естетичної освіти;
2.4.3 здійснення зв'язку з художніми та музичними навчальними закладами, науковими установами та іншими мистецькими організаціями з питань навчання художньо-естетичної освіти;
2.4.4 підготовку та проведення виставок, конкурсів, фестивалів, концертів тощо.
3. Вимоги до безпечної експлуатації кабінету предметів художньо-естетичного циклу
3.1. Приміщення кабінету предметів художньо-естетичного циклу  має відповідати вимогам:
ДБН В.2.2-3-97 "Будинки та споруди навчальних закладів", затверджених наказом Держкоммістобудування України від 27.06.96 № 117;
Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Держнаглядохоронпраці від 09.01.98 № 4, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 10.02.98 за № 93/2533;
Правил пожежної безпеки для закладів, установ і організацій системи освіти України, затверджених спільним наказом Міністерства освіти України та Головного Управління Державної пожежної охорони Міністерства внутрішніх справ України від 30.09.98 № 348/70, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 17.12.98 за № 800/3240 (із змінами).
3.2. Приміщення кабінету художньо-естетичного циклу  повинно мати природне і штучне освітлення відповідно до СНиП II-4-79 "Естественное и искусственное освещение".
3.3. Під час експлуатації систем електропостачання, електрообладнання в кабінеті предметів художньо-естетичного циклу  користуються вимогами Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Комітету по нагляду за охороною праці Міністерства праці та соціальної політики України від 09.01.98 № 4, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 10.02.98 за № 93/2533.
3.4. Вимоги пожежної безпеки для кабінету предметів художньо-естетичного циклу  визначаються Правилами пожежної безпеки для закладів, установ і організацій системи освіти України, затвердженими спільним наказом Міністерства освіти України і Головного Управління Державної пожежної охорони Міністерства внутрішніх справ України від 30.09.98 №348/70, зареєстрованими в Міністерстві юстиції України 17.12.98 за № 800/3240 (із змінами).
3.5. Кабінети предметів художньо-естетичного циклу  забезпечуються опаленням і вентиляцією відповідно до СНиП 2.04.05-91 "Опалення, вентиляція і кондиціонування" з таким розрахунком, щоб у приміщенні підтримувалась температура у межах 17-20 град.С і відносна вологість повітря 40-60%.
3.6. За згодою директора (заступника директора) закладу приміщення кабінетів можуть використовуватись для проведення уроків з інших предметів, виховних заходів, батьківських зборів.
4. Обладнання кабінету художньо-естетичного циклу 
4.1. Кабінети предметів художньо-естетичного циклу  мають бути оснащені:
4.1.1 навчальними планами та програмами з питань художньо-естетичної освіти, програмним забезпеченням для персональних комп'ютерів, нормативно-правовими актами з художньо-естетичної освіти, методичною і довідковою літературою, директивними, інструктивними та іншими матеріалами, необхідними для проведення навчання з художньо-естетичної освіти;
4.1.2 підручниками, навчальними та наочними посібниками і навчальним приладдям (плакати, стенди, схеми таблиці, репродукції картин, макети, моделі, відеофільми тощо);
4.1.3 технічними засобами навчання (проекційна, аудіо та відеоапаратура, комп'ютерна техніка, електронні музичні інструменти тощо);
4.1.4 навчальним інвентарем – музичний інструмент (фортепіано, баян, акордеон, дитячі музичні інструменти тощо), мольберти, натурні зразки, драп, демонстраційні прилади та пристрої, схеми  тощо;
4.1.5 станками та дзеркальною стіною для занять хореографією.
4.2. Для зберігання навчального обладнання та приладдя потрібно мати секційні шафи, які розміщують у приміщенні кабінету, або вздовж однієї з бокових стінок.
 Секційні шафи мають бути укомплектовані:
• картотекою аудіовізуальних засобів, відеотекою, педагогічними електронними засобами, мультимедійними засобами, картотекою навчальних комп'ютерних програм;
• бібліотечкою науково-популярної, довідково-інформаційної і методичної літератури, підручниками, збірниками задач, журналами, необхідними в навчально-виховній роботі з предмета;
• картотекою дидактичних матеріалів, інструкціями для виконання лабораторних і практичних робіт, дослідів, спостережень;
• картотекою завдань для здійснення індивідуального підходу до навчання, організації самостійної роботи учнів, проведення контроль¬них робіт, тематичних атестацій;
• фонохрестоматійний матеріал для сприймання музики.
4.3 У кабінетах предметів художньо-естетичного циклу  можна розміщувати постійно діючі виставки учнів, вчителів та художників.
5. Організація роботи кабінету предметів художньо-естетичного циклу
5.1. Робота кабінету предметів художньо-естетичного циклу  здійснюється відповідно до навчальних планів і програм з предметів «Мистецтво», «Образотворче мистецтво», «Музичне мистецтво»,  «Художня культура», «Естетика»» та інших предметів, які передбачають художньо-естетичне виховання учнів.
5.2. Перспективний план оснащення кабінету засобами навчання та шкільним обладнанням складає завідувач кабінету за погодженням з директором закладу, у разі необхідності (закупівля і встановлення нового складного обладнання) — з місцевим органом управління освітою, органами державної санітарно-епідеміологічної служби та пожежної охорони.
5.3. Відповідно до Положення про піклувальну раду загальноосвітнього навчального закладу, затвердженого наказом МОН України № 45 від 05.02.2001 р. і зареєстрованого в Міністерстві юстиції України за № 146/5337 19.02.2001 р., і в межах, що належать до компетенції піклувальної ради, робота і матеріально-технічне оснащення навчальних кабінетів контролюються і спрямовуються піклувальною радою загальноосвітнього навчального закладу.
5.4. Організація роботи кабінету предметів художньо-естетичного циклу  покладається наказом керівника загальноосвітніх навчальних закладів на вчителя мистецьких дисциплін, який має відповідну професійну підготовку і в установленому порядку пройшов курсове навчання та атестацію з предмету.
5.5. Особа, відповідальна за організацію роботи кабінету предметів художньо-естетичного циклу:
• розробляє план роботи кабінету предметів художньо-естетичного циклу  на поточний навчальний рік;
• сприяє забезпеченню високої ефективності навчально-методичної діяльності кабінету, упровадженню та ефективному використанню в його роботі навчально-наочних і методичних посібників, довідково-інформаційних матеріалів, сучасних технічних засобів навчання та контролю знань тощо;
• готує пропозиції щодо вдосконалення форм і методів роботи та оснащення кабінету;
• забезпечує справний стан обладнання кабінету;
• сприяє створенню та оснащенню куточків (стендів) з художньо-естетичної освіти, виставок  в навчальних кабінетах, інших приміщеннях навчального закладу та забезпеченню їх засобами друкованих, навчально-наочних демонстраційних матеріалів, власних та учнівських творчих робіт;
• забезпечує дотримання в кабінеті правил електричної та пожежної безпеки, чистоти, порядку тощо;
• систематично веде інвентарну книгу із занесенням до неї відповідних змін про нові надходження, витрати та списання матеріальних цінностей.
6. Оформлення навчальних кабінетів
6.1. На вхідних дверях кабінету повинен бути відповідний напис на табличці з назвою кабінету: «Кабінет музичного мистецтва», «Кабінет естетики», «Кабінет образотворчого мистецтва», «Кабінет художньої культури» або загальна назва «Кабінет дисциплін художньо-естетичного циклу» тощо.
Крім того, на вхідних дверях класної кімнати може бути цифрове позначення та літера класу, за якою закріплений даний клас початкової школи, наприклад «5-А клас».
6.2. Для оформлення кабінетів передбачено створення навчально-методичних експозицій змінного та постійного характеру.
6.3. До постійних експозицій кабінету належать:
• інструкція з безпеки праці та пожежної безпеки, правила роботи в кабінеті;
• портрети видатних художників, композиторів тощо;
• таблиці побудови зображення на площині;
• таблиці повітряної та лінійної перспективи тощо;
• твори видатних митців України;
• кращі зразки творів мистецтва світового значення;
• скульптурні композиції;
• творчі роботи учнів.
6.4. До експозицій змінного характеру належать:
• виставка кращих робіт учнів;
• матеріали до теми наступних уроків, орієнтовні завдання тематичного оцінювання, державної атестації;
• додаткова інформація відповідно до навчальної програми, зокрема про життєвий і творчий шлях художників, композиторів, висвітлення поточних подій розвитку мистецтва у нашій країні та за її межами;
• матеріали краєзнавчого характеру;
• результати експериментальної та дослідницької роботи учнів;
• результати учнівських олімпіад, конкурсів, турнірів тощо. Мате¬ріали експозицій оновлюються при переході до вивчення нової теми.
6.7. Для розташування експозицій використовуються змінні пластинчасті, перфоровані або решітчасті стенди, що розміщують на стінах

понедельник, 13 июня 2016 г.

The Online Slang Dictionary

Teaching with minimal resources – ideas we can borrow from the Business English classroom


http://www.teachingenglish.org.uk/blogs/chia-suan-chong/teaching-minimal-resources-–-ideas-we-can-borrow-business-english-classroom?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=bc-teachingenglish
When I first discovered Dogme, I was a teacher that depended fully on my coursebook and would ensure that each lesson I taught would cover the first page of the chapter to the last.

Who needs resources?


http://www.teachingenglish.org.uk/blogs/bazteach/who-needs-resources?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=bc-teachingenglish
I’m not the kind of teacher who you usually find hovering round the photocopier, or laminating pretty pieces of card to use in class. Very often or not my resources are minimal; the course book, the internet, my own presentations, and of course, the students. For me, students are a fantastic source of information, after all, if you were to do the same lesson in their native language, then the richness and range of vocabulary and grammar would be beat any course book, so why not draw that out of them?

LISTENING: A2

LISTENING B2

LISTENING B1

The 8 Best Audio/Video News and Current Affairs Websites to Learn English.

http://www.cristinacabal.com/?p=7866
Eight of the best news sites to help your students develop their language skills, brought to you by Cristina Cabal.
Have you got any recommendations to add to the list?

Видео урок английского "Урок - The Platters - Only You"

https://www.learnathome.ru/learn-english/platters-only-you?utm_source=fb_social&utm_campaign=card_plattersИзучаем английский язык с помощью видео «Урок - The Platters - Только ты» с субтитрами. В каждом уроке вы найдете 5 полезных фраз на английском. Изучайте фразы с помощью навыков аудирования, письма и говорения.

"Developing Writing"

"Developing Writing" - книжка, що допоможе навчитись писати та читати англійською. Увага приділена структурі тексту, конструкції речень та граматиці. Буде корисна як для тих, хто вивчає англійську, так і вчителям.
Доступна для безкоштовного скачування на сайті American English at State
(Скачуємо)

Видео урок английского "Урок - Lenka, Everything at Once"

Speaking teens (part 2)

http://goo.gl/C2VNLm


Комбінуючи подкасти із ENpodcast та відео Vira Gnatiuk ми розробили книжку для розмовних занять із тінейджерами.
Матеріал можна придбати для занять у вашому навчальному центріhttp://goo.gl/C2VNLm.

Green Country Books  

https://issuu.com/greencountrybooks/docs/speaking-teens

воскресенье, 12 июня 2016 г.

Prepositions Made Easy: Preposition for Location and Movement

http://www.fluentland.com/groups/learn-english/forum/topic/prepositions-made-easy-preposition-for-location-and-movement/
Do you struggle with the prepositions? Do the various prepositions in English confuse you?
Well have no fear. In this article, you’re going to easily learn the definitions for the various prepositions related to movement and location.
Because prepositions don’t literally translate from one language to another, they can be one of the most difficult things for non-native English speakers to master.
But it doesn’t have to be difficult.
One reason prepositions can be difficult to wrap your head around [understand] is because it’s hard to visualize what they look like in your head.
However, prepositions related to direction CAN be demonstrated with images. So check out the image above (click to view at full size). Then, for more information and examples, read the definitions below.
Preposition Definitions
1. In/inside – when something is in the interior of a 3 dimensional object.
I’m in my car.
The time is right for dancing in the street.
2. On – when something is on top of an object or surface.
I prefer to sit on the floor.
I just can’t wait to get on the road again.
3. At – expressing location in a specific place.
She’s at the door.
Where are you at?
4. Near – a short distance away from (a place).
Do you live near here?
The restaurant is near the bakery.
5. Under – directly below (generally 3 with dimensional objects).
The cat is under the table.
Under the bridge downtown I gave my life away.
6. Over – directly on top of, but not touching (generally from one side to another).
In the high jump, you have to jump over the bar.
Instead of going to the side of the rock, he drove over it.
7. Below – directly underneath (generally with 2 dimensional objects).
Your stomach is below your chest.
The ocean floor is miles below the surface.
8. Above – on top up/over something, without touching it.
He held a bucket of water above her head.
I want to fly above the clouds.
9. Round/around – on every side of.
The hills around the city are beautiful.
I know for sure that life is beautiful around the world.
1o. Through – moving in one side and out the other side.
The ball went through his legs.
The car went through the tunnel.
11. Among – surrounded by.
The strawberries are hidden among the trees.
In the RLE Facebook Group, you’re among friends.
12. Between – in the space between two objects.
The United States is located between Canada and Mexico.
The dog walked between us and lay down at our feet.
13. Behind – at the back/far side of something.
Look at the sunset behind you.
There’s a naked person behind the tree.
14. In front of – the opposite of behind, a position at the front part of something.
I’ll meet you in front of my house.
Wait for me in front of the supermarket.
15. Along – moving in a constant direction on (a path more or less horizontal).
We were driving along a narrow [thin] road.
All along the watchtower, Princes kept the view.
16. Across – from one side to the other.
She wants to travel across Europe.
They tumble blindly as they make their way across the universe.
17. Up – toward the sky or higher place.
He jumped up.
Get up stand up, stand up for your rights.
18. Down – toward the ground or lower place.
The sun is starting to go down.
Everything that goes up, must come down.
19. Opposite – have a position on the other or further side of something.
A large group of people gathered [came together] on the opposite side of the street.
Opposite the school is a church.
20. Onto – moving to a location on (the surface of something).
We got onto the train.
He jumped onto the rock.
21. Off – moving away and often down from.
He fell off the bed while he was sleeping.
He jumped off the horse.
22. Into – to become enclosed/surrounded by something else.
I want to jump into the water.
I will follow you into the dark.
23. Out of  – moving away from.
Let’s get out of here. I’m tired.
He got out of the water.
24. Past – in front of or from one side to the other.
He walked past me without saying hello.
The man drove past while honking his horn.
25. Next to/by/beside – in or into a position immediately to one side of.
We sat next to each other.
Stand by me.
26. Against – in physical contact with something, generally supported by it.
When I’m tired, I rest my back against the wall.
He stood with his back against the door.
27. Over – expressing passage or movement across the top of something.
He jumped over the fence.
Somewhere over the rainbow, way up high.
28. From—to – from—the point in space where something starts, to—the point in space where something ends.
He drove from his house to the store to get some fruit.
I’ll send it along with love from me to you.
29. Toward – in the direction of.
I walked toward the front door.
She’s walking toward me.
Source: reallifeglobal.com

пятница, 10 июня 2016 г.

Професія майбутнього. Чому викладачам варто піти в онлайн


http://mooc.in.ua/articles/profesiya-majbutnogo-chomu-vykladacham-varto-pity-v-onlajn
Коли людство почало накопичувати знання, виникла необхідність в людях, здатних передавати їх. Сьогодні в їх руках з’явилися інструменти, здатні цілком змінити професію вчителя.НВ з’ясувало, як одна з найстаріших спеціальностей може стати професією майбутнього.

Here’s The Grammar Test Experts Claim Only Those With An Above Average IQ Can Ace. Did You Pass It?

http://www.buzzhearts.com/en/blog/heres-the-grammar-test-experts-claim-only-those-with-an-above-average-iq-can-ace-did-you-pass-it/1144/


Проверьте свой английский. В отличии от многих online тестов, он достаточно хорош и быстро определяет знание языка предлагая вам разобраться в нюансах, которые не всегда различают даже native speakers. Часть из заданий используется в тестах на IQ и при поступлении на работу.