среда, 30 ноября 2016 г.

5 безкоштовних зимових онлайн курсів з англійської мови для рівнів від Elementary до Advanced

https://greenforest.com.ua/journal/read/5-bezkoshtovnih-zimovih-onlajn-kursiv-z-anglijskoi-movi-dlya-rivniv-vid-elementary-do-advanced
Для всіх тих, хто не зміг обрати для себе онлайн курс у жовтні, а також для тих, хто нещодавно став читачем нашого сайту – мій список свіжих пропозицій від світових університетів та інших освітніх ресурсів. Що вони пропонують? Цікаві та досить інтенсивні лекції, відео, аудіо та різноманітні завдання на різні тематики для різних рівнів володіння англійською мовою. Що для цього потрібно? Персональний комп’ютер із доступом в Інтернет та від 2 до 18 годин вашого часу на тиждень.  Скільки це коштує? Безкоштовно! 

вторник, 29 ноября 2016 г.

Thanksgiving Day

Днями у США відзначили одне з найпопулярніших американських свят - День подяки.

У 1789 році перший президент США Джордж Вашингтон проголосив це свято національною подією і на прохання конгресу визначив дату - 26 листопада, четвер. Остаточно національним святом День подяки став у 1863 році, коли президент Аврам Лінкольн встановив його в останній четвер листопада.
День подяки прийнято святкувати у родинному колі. Родичі і друзі з’їжджаються зі всієї країни за спільний  стіл з традиційними стравами.
Серед них обов’язково є індичка в різних варіантах, в основному запечена і фарширована, а також ямс зі збитим квітковим соусом, журавлинний соус, начинка з сухариками зі спеціями, батати, гарбузовий пиріг і підливка. На думку істориків, усе це було на столах колоністів у XVII столітті.
Ще одним атрибутом Дня подяки є паради, зазвичай в одязі XVII століття і костюмах індіанців. Найвідоміший парад проводиться щороку в Нью-Йорку. Головною пам’яткою події є величезні надувні іграшки (герої мультфільмів, казок і телепередач) - їх проносять від Центрального парку до входу в універмаг Macys між Бродвеєм і Сьомою авеню. Парад транслюється по телебаченню. Ввечері над протокою Іст-Рівер, що відділяє Нью-Йорк від Брукліна, влаштовується феєрверк.
Одна з порівняно нових традицій Дня подяки - перегляд матчу команд Національної футбольної ліги (NFL).
Після Дня подяки по всій Америці починаються традиційні передріздвяні розпродажі.
Тим часом, напередодні свята американські ЗМІ повідомили про напади індичок на людей у штаті Массачусетс, де популяція цих птахів нараховує 20 тисяч особин, і дозволене полювання на них. Жителі міста Бруклайн поскаржилися у поліцію на агресивних птиць.За словами постраждалих, індички і раніше блукали вулицями міста, проте раніше ніколи не нападали на людей. Одна жінка отримала подряпини на шиї. Потерпіла має намір обговорити з представниками місцевої влади проблеми, які виникли у людей з птахами, що живуть в околицях.
Ще одним традиційним заходом є церемонія помилування індичок, яку проводить президент США. "Кажуть, що життя наповнене другими шансами, і сьогодні я, як ніколи, згоден з цим", - заявив Барак Обама, натякаючи на своє переобрання на посаду президента. На церемонії помилування Обаму супроводжували обидві його дочки - Саша і Малія.
Ми також відзначили це свято у своїй шкільній родині. Молодші школяри підготували розмальовки, учні середньої ланки підготували виставу, де познайомили учнів з історією та традиціями свята, послухали традиційних пісень і привітали один одного. Було весело і цікаво.